Gå bort presenter

När man är bortbjuden brukar man vanligen ta med en present som man ger till värd/värdpar och vinflaskan, chokladasken och blombuketten är inte ovanligt i detta fall. Men man kan ju vara lite originell och ge en present som är något lite annorlunda.

I ett tidigare inlägg skrev vi om att ge bort kakmix, skicka en tårta och andra godsaker man kunde baka och ge bort. Här kommer några fler bra tips på ätbara gå bort presenter.

Har du egna äpplen eller bärbuskar, kan en marmelad, saft, sylt och mos vara fina gå bort presenter, som det ligger lite kärlek bakom. En snygg burk med handskriven etikett är något de allra flesta skulle uppskatta.

Marinerade vitlöksklyftor är en annan liten godsak man kan göra själv. Det ser inte bara trevligt ut i burken, utan smakar också förträffligt och är trevliga snacks till festen. Fetaost och soltorkade tomater är andra saker man med fördel kan marinera.

För att återta fokus till blommor som alltid är trevligt att få, så kan man frångå buketten och satsa på ett blomarrangemang. Att köpa arrangemanget klart är ett alternativ, men inte lika personligt som att du sätter ihop det själv. Det är inte lika svårt som det låter och du hittar många tips på nätet.

Sätt ihop en låg blommande blomma med en slingrande, som exempelvis ”hjärtan på ett snöre” och en liten kalanchoe. Till detta behövs någon utsmyckning som kanske en liten tack skylt och mitt i allt kan du sätta en pappersstrut med hemmagjorda karameller.