Goda pajer

Något som alltid är gott och som nästan alla tycker är gott är paj. Det roliga med pajer är ju också att de finns i så väldigt många olika varianter, från mustiga matpajer till eleganta och delikata dessertpajer.

Grönsakspaj

En grönsakspaj är något som fungerar utmärkt som exempelvis förrätt eller som en lättare rätt att äta på kvällen. Vilka grönsaker en grönsakspaj ska innehålla är helt valfritt, men broccoli, spenat eller grönkål blir ofta riktigt gott, dessutom är det nyttigt.

Svamppaj

Att ha svamp i paj är en riktig klassiker och då tillsammans med en smaskig äggstanning med ost. En paj med kantareller och västerbottenost i form av en så kallad västerbottenpaj är ju som bekant något av det absolut godaste som finns. En fyllning med färska champinjoner, grädde och lite grönsaker är något som heller inte går av för hackor.

små bärpajerBärpaj

På sommaren är en smarrig bärpaj med blåbär, hallon eller björnbär och kall vaniljsås nästan ett måste. Fördelen med bärpajer är att de kan göras på två olika sätt, antingen med en riktig pajbotten eller som en smulpaj, vilket är något som är väldigt lätt att svänga ihop.