Godsaker som gåvor

Det finns många traditioner världen över där man ger bort ätbara saker. Vare sig detta är för att man kommer och hälsar på någon och har med sig kakor eller tårta, har ett knytkalas hemma hos dem eller någon annan anledning. Här kommer några tips på några ätbara saker som är perfekt anpassade och roliga att ge bort.

Skicka en tårta

Det händer ju ibland att man vill fira någon som bor långt bort och inte har möjligheten att göra detta i person. Det vanliga alternativet då är ju att man skickar ett kort och kanske även får en blomma utkörd till dem. Men man kan faktiskt även skicka speciella tårtor med posten numera. Dessa håller sig färsk riktigt bra även om de är i systemet någon dag.

Ge bort en burk kakmix

Kakmix i burk kan inte bara något som kommer att uppskattas att äta i framtiden, de är riktigt fina att ha på hyllan tills de ska bakas till riktiga kakor. För att göra en kakmix samlar man alla torra ingredienser och häller ned dem en efter en i en vacker glasburk med ordentligt lock, ett sådant med en gummislit. Sedan skriver man en liten etikett och fäster med till exempel ett snöre där det står vad som är i och vilka andra ingredienser som behövs för att baka kakorna. För ett bra exempel kan man följa denna länk.

Hemmagjorda godsaker

De flesta känner nog att något man bakat själv är mycket roligare att ge bort än det man köpt i en butik eller på en konditori. Det blir inte bara mer personligt, både en själv och mottagaren vet att man lagt ned tid och energi på att kunna ge bort något riktigt gott. Det finns ju tonvis av recept på kakor, godis och andra godsaker man kan göra själv. På Amelias blogg kan man se en massa exempel på vad andra har gett bort vid olika tillfällen.