Inspiration från det Italienska köket

Blir du också inspirerad av det italienska köket? Det är du inte ensam om eftersom Italien har en av världens mest intressanta matkultur. Om du aldrig tidigare kommit i kontakt med det italienska köket och tror att det enda som finns på menyn är pizza, så tror du fel. Inte heller är det så att varenda rätt innehåller tomatsås.

Matlagning är roligt, och fulländad blir upplevelsen om maten dessutom smakar gott och är nyttig. Till exempel kan man göra en matnyttig italiensk sallad. Kallskurna råvaror så som italiensk salami eller lufttorkad skinka är perfekt att ha i salladen. Det är relativt fettsnåla varianter om man jämför med andra typer av köttråvaror. Riktigt exklusiva råvaror av kallskuret hittar du på http://parmasalami.shop.textalk.se.

Givetvis brukar pastan vara en given ingrediens i salladen och för att det ska bli lite nyttigare rekommenderas fullkornspasta. Variera grönsaker och sallad.

Typiskt för det italienska köket är färska ärtor, färsk sparris och zucchini. Se det här smakrika receptet Paolo Roberto bjuder på. Det är alltid intressant att spana efter hans recept när det gäller italiensk mat. Glöm heller inte att använda dig av soltorkade tomaterna som både smakar gott och ger färgkontrast i salladen. Toppa salladen med olivolja som till stor del består av nyttiga fetter.

Fördelen med att göra en sallad är att man kan variera innehållet nästan oändligt. Ingen sallad behöver vara den andra lik. Dock finns det mycket inspiration att hämta från just de italienska salladerna.